Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2009 21:52 - Защо жените трябва да изглеждат добре? Заради собственото си самочувствие или заради чуждо мнение?
Автор: prostitutkata Категория: Тя и той   
Прочетен: 7708 Коментари: 26 Гласове:
0

Последна промяна: 18.02.2009 22:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди малко в новините по Нова ТВ съвсем случайно чух, че разведените жени изглеждат видимо по-състарени и това ме накара да се замисля над това колко сериозно мога да приема подобна новина. Според някакво изследване (мисля че Американско) със съдействието на определен брой сестри близначки, разведените жени изглеждали с две години по-стари от иначе генетично подобните на тях сестри, независимо от социалния им статус (самотни, вдовици, омъжени...) Имаше и интервю на случайни хора от улицата и мъжете бяха съгласни с тази теза, дори една служителка в салон за красота сподели, че разведените жени са най-чести клиенти на салона, че проявяват интерес към процедури за отслабване и (не гарантирам, че помня точно, но мисля, че...) процедури за изглаждане на бръчките. Последното нещо което каза служителката, беше, че дори и НЕразведените жени, които имат проблем в семесйтвото са по-податливи на преждевременно състаряване и по-често псещават салона за красота.

Тази новина нямаше как да не образува мисли в иначе празната ми глава. Замислих, се колко точно грижи трябва да полагаме за външния си вид независимо от това дали имаме приятел, съпруг, любовник или сме сами? Трябва ли да чакаме да се разведем за да започнем да полагаме грижи за себе си? И най-вече, за кого подобряваме външния си вид, за мъжа до нас или за себе си, за нашето собствено самочувствие? И колко важно може да бъде за една жена получаването на „невинни” комплименти? До каква степен напълно занемарения външен вид може да се оправдае с липса на време и пари? И кога в крайна сметка прекаляваме с полагането на грижи или с липса на каквито и да е?

Както винаги твърде много въпроси в твърде малко пространство се побрахаJ Лично аз смятам, че АЗ съм личността зради която си правя прическа, колкото и простичка да е тя, АЗ съм тази заради която си обличам „по-хубавата” рокля, АЗ съм тази заради която се подлагам на болезнени процедури свързани с отстраняването на нежелани косми (за никой друг не бих се подложила на това), АЗ съм тази заради която влизам в магазина за козметика и оставям ххх лева, АЗ искам да изглеждам добре, защото на мен ми харесва. Не съм родена красива и каквито и усилия да полагам няма да бъда следващата Клеопатра, но не искам да направя всичко възможно да изглеждам размъкната, размазана или нечиста. Също така не смятам да стигам до крайности (така мисля на този етап от живота си, дано никога не си променя мнението), не смятам за разумно да се подлагам на хирургични операции или да жертвам за външния си вид повече от колкото мога да си позволя, не мога да превърна това в мания.

Не знам къде е разумната граница, но  знам, че каквито и усилия, време и пари да отделям за външния си вид го правя само и единствено заради себе си, заради собственото си самочувствие, заради собствения си живот и не искам да ми се налага да чакам момента в който ще се разведа или омъжа или ще съм самотна или щастлива или глупава или умна или... за да се погледна в огледалото и да видя, че не съм същия човек, дори и само визуално!

Преместено на lusiantonova.blogspot.com с любезното съдействие и сътрудничество на LusiAntonova



Тагове:   мнение,


Гласувай:
0



1. gothic - А! Бинго!!! Когато повече жени р...
18.02.2009 03:39
А! Бинго!!! Когато повече жени разберат, че трябва да изглеждат добре ЗА самите себе си, а не ЗАРАДИ нас или пък, не дай си боже ПРОТИВ други жени, тогава живота йм ще стане по-лесен в пъти....:)))
цитирай
2. анонимен - laly
18.02.2009 05:29
bravo-give me 5 samo taka do kraia na sveta ,krasotata 6te pobedi
цитирай
3. eien - По-скоро, не точно разведените жени изглеждат по-възрастни от семейните си връстнички, а
18.02.2009 07:15
САМОТНИТЕ. Такива има много често сред семейните. Не мислите ли?
цитирай
4. анонимен - az mislq, 4e osven zaradi sebe si. . ...
18.02.2009 08:37
az mislq , 4e osven zaradi sebe si ..jenata trqbva da go pravi i zaradi 4oveka do sebe si.. nai malkoto za6toto go uvajava
цитирай
5. vmir - Мисля, че е изпуснат важен аспект на въпроса, а именно, че
18.02.2009 08:49
грижите за себе си променят атмосферата на общуването и до определена граница повишават респекта между общуващите, защото са и признание за предпочитанията на другите.

Ай, защо е този ник, мога ли да запитам каква е тарифата ти?
цитирай
6. prostitutkata - А защо питаш за тарифата? Не, че е ...
18.02.2009 09:19
А защо питаш за тарифата? Не, че е тайна, но все пак какви са причините да искаш да знаеш?
цитирай
7. ngc7293 - Ами...
18.02.2009 12:03
...може би, защото vmir е разведен или самотен мъж (женен, но самотен), за да пита...

А я да те питам нещо друго, защо имаш самочувствие, когато си "красива" и нямаш, когато не си??? Твърдиш, че го правиш за себе си, за собственото си самочувствие, ама май се оказва, че самочувствието ти зависи от преценката на другите, м? Колкото по-харесвана си толкова по-голямо самочувствие, т.е. всичко което правиш е да накараш другите да ти го вдигнат (самочувствието)... Всъщност зависима си от другите много повече, отколкото от самата себе си, поне така излиза или греша??

И между другото и мен ме интересува каква е тарифата ти?
цитирай
8. vmir - 6. prostitutkata, що за въпрос???
18.02.2009 12:10
Маркетингово проучване, естествено. А в Швеция бюджета за сексуални нужди е официален елемент на потребителската кошница. Как да си планирам личния бюджет, ако не ми кажеш тарифата???
цитирай
9. анонимен - Аз мисля,
18.02.2009 12:13
че е за да искат да ги опъват.
Колкото повече се накурви, толкова повече глупаци ще искат да я опънат!

\m/
//
цитирай
10. kosara2008 - :)))) с риск да разсърдя някой и с исвинение...
18.02.2009 17:23
темата на постинга е много актуална

разведените, сме щастливо влюбени и сме номер1 на външен вид и то не защото полагаме специални грижи, а защото сме блясъчни!

:) фнимавайте мъже, опастни са жените ...със самочуфствие!!!

домашната баница си е проба "фатима вещицата" и има за какво да мислят, ако им остане време от битовизъм...затова моля ви ...първо бъдете жени, после всичко...останало и задължително...капка по капка...:)
цитирай
11. prostitutkata - Много сте вулгарни, не сте ми по в...
18.02.2009 22:59
Много сте вулгарни, не сте ми по вкуса...
А иначе тарифата ми е 200 лева на час, не подлежи на коментар!
цитирай
12. vmir - Смея ли най-любезно да запитам какви екстри са включени в тази тарифа?
19.02.2009 08:47
И предвиждат ли се квалификации на клиента при консумирането на услугата?
цитирай
13. анонимен - Смешна проститутке,
19.02.2009 09:45
200 кинта е тарифата на max. 18 годишните ти колежки!!!

Примири се, че 30 годишна жена е по-малко вървежна от 40 годишен мъж :-D

\m/
//
цитирай
14. monella - много си права
19.02.2009 16:49
Много си права. Жената трябва да има културата да се грижи за външният си вид, без значение от години и статус. А стреса на никой не прощава. Есествено е да се грижиш за "кожата си"..точно толкова естествено, колкото и да носиш чисти дрехи.. Жалко е колко малко хора го осъзнават.
цитирай
15. stone - дали успяваш да се самозалъжеш
20.02.2009 16:41
или лъжеш нас?
все едно аз да кажа, че печеля пари не за да ги харча, а за да си ги имам.
красотата е валутата и капитала на жените. естествено, че единствено и само заради мъжете се правят красиви. е, и заради другите жени, за да злобеят и да им завиждат. но това е може би 10-20% от мотивацията. другото е мъжете.
цитирай
16. prostitutkata - Не мога да се съглася напълно, st...
21.02.2009 11:04
Не мога да се съглася напълно, stone. Ако е заради мъжете, предполагам, че те повече ще ме харесат само по бельо. А аз не ходя така облечена. Това е глупав пример, но все пак. Заради собственото ми самочувствие го правя, а мъжете ако мехаресват така, то е следствие, а не причината
цитирай
17. prostitutkata - И не мисля, че трябва да чакам да се ...
21.02.2009 11:05
И не мисля, че трябва да чакам да се разведа, за да се погрижа за себе си.
цитирай
18. vmir - 17. prostitutkata, до тук ли стигнахме по пътя на феминизма?
21.02.2009 17:30
Ако приемаме буквално равноправието, не би трябвало да правим извода, че жената трябва единствено да краси дома на мъжа, а единствено той да осигурява средствата за съществуване.
цитирай
19. анонимен - prirpdata
21.02.2009 22:33
prirpdata si znae rabotata be hora, i da se pravi6 na svetica i na prostitutka i na domakinq i na vurvejna, to vsi4ko se vijda, dori da se izkupe6 s nina ri4i ili da smurdi6 se taq,vajno e kakuv si otvutre i kak se otnasq6 ti kum horata a ne dali si s pri4eska,sustaren ili ne to krasotata idva otvutre!!!
цитирай
20. prostitutkata - zabavnata, Нещо ти се губи от сми...
21.02.2009 22:45
zabavnata , Нещо ти се губи от смисъла, май. Не говоря за това кой как се е родил и на какво се е научил. Но, съгласи се с мен, че една жена трябва да се грижи за хигиената си, за вида си... до толкова, че да си мие косата когато е омазнена, да я суши ако е необходимо, да слага понякога малко грим и да подбира дрехите си спрямо своя вкус и спрямо повода. Не мога да приема немърливо отношение към себе си, не мога да бъда мръсна, рошава и със пеньоар и да уважавам себе си.
vmir, и мъжете трябва да се грижат за себе си. Обръснат, парфюмиран и изгладен мъж не се смята за гей, а за просто добре изглеждащ мъж. Какво лошо има в това?
цитирай
21. vmir - prostitutkata, нищо лошо в грижите за себе си, мъж или жена.
22.02.2009 03:27
Бях останал с впечатление за професионалната преориентация като грижа за себе си, но явно само ми се е сторило. :)))
цитирай
22. sorceress - Това са пълни глупости!Лично аз съм ...
22.02.2009 10:57
Това са пълни глупости!Лично аз съм виждала много повече занемарени семейни жени,отколкото разведени.Но и това не е норма.Една жена или е Жена,или не е.И това няма много общо със статуса й.Може би със самотата,да.Но това е състояние,което се случва дори и да не си сам.Даже май тогава по-често.
цитирай
23. анонимен - Вярно е, че трябва първо да се хар...
26.02.2009 12:27
Вярно е ,че трябва първо да се харесваме сами себе си,и да правим всичко за собственото си самочувствие.Започнах доста късно да го правя,но сега знам ,че съм хубава и виждам това в очите на околните.Имайте повече самочувсвие скъпи жени,не е чак толкова много да направите нещо за себе си.
цитирай
24. анонимен - wwwwww
26.05.2009 09:54
je nite,trqbva da izglejdat dobre za sobstveno,li4no samo4ystvie zada jivee DOBRE I P1LNOCENO.....
цитирай
25. monella - за женените..
26.05.2009 11:05
Има много мъже , за които това жена му да ходи на казметик и т.н. е анатема. На една приятелка мъжа и не и позволява да си слага парфю, защото така миришела на " ку*ва"; На друга, когато се гримирала, мъжа и я питал: "ти на работа ли отиваш или в цирка"..и тя съответно не го прави.. Какво да говорим, ако решат да идат на козметик, камо ли на по-специални процедури.. Не изключвам, че има и по-европейски мъже, за които това е нормално..
И тук идва въпроса: Само от желанието и разбирането и желанието за "Грижа" на ЖЕНАТА ли говорим???
цитирай
26. анонимен - ...
02.06.2009 13:24
Spored men maje koito ne ostavqt pravo na jenite sami da reshavat koga, kak i kolko da se grijat za sebe si ne zaslujavat da imat jena do sebe si. Az lichno ne bix dopusnala takiva ogranicheniq, ako nqkoi se opita da mi naloji podobno neshto... tova shte bade posledniq pat v koito me vijda...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prostitutkata
Категория: Тя и той
Прочетен: 28376
Постинги: 4
Коментари: 28
Гласове: 90
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031